طلا
طلا

طلا: موارد پایه در مورد طلا

طلا یکی از محبوب ترین فلزات در جهان به شمار می رود و استفاده از آن از زمان های قدیم رایج بوده است. یک قطعه جواهر ساخته شده توسط طلا، از ماندگاری و دوام بسیار زیادی برخوردار است و اگر از شیوه های صحیح نگهداری طلا استفاده شود؛ این موجب طول عمر بیشتر این فلز می گردد. طلا یک فلز ضد حساسیت است و یکی از جواهرات بسیار ارزشمند برای افرادی است که از آلرژی و ناراحتی های پوستی رنج می برند. هم چنین استفاده از طلا به عنوان یک سرمایه برای زندگی به شمار می رود؛ زیرا این فلز ارزشمند در طول سال ها از افزایش قیمت برخوردار بوده است و این روند همواره ادامه خواهد داشت.

طلا فلزی است که از قدیم شناخته شده، دارای رنگ زرد بسیار زیباست. فلزی است که به خوبی قابلیت پرداخت کاری دارد و قابلیت انبساط آن آنچنان بالا است که یک بسته 10000 تایی ورقه طلا می تواند فقط 1mm ضخامت داشته باشد. دمای ذوب طلا تا آن اندازه است که می توان آن را با شعله گاز شهری ذوب نمود.قابلیت هدایت گرما و الکتریسیته آن کمتر از نقره و مس می باشد.

ارزش طلا به دلیل کمیابی آن، کاربرد پذیری آسان، تصفیه راحت، مقاومت در مقابل زنگ زدن و خوردگی، رنگ متمایز، واکنش‌ناپذیری با دیگر عناصر است؛ ویژگی‌هایی که در کمتر فلز دیگری دیده می‌شود. همچنین این فلز این قابلیت را دارد که تا حد رشته‌های بسیار کوچکی درآید که این خاصیت در ساخت جواهرات کاربرد بسیار مهمی دارد. طلا از آغاز تاریخ مکتوب بشر همواره فلزی گران‌بها و محبوب بوده‌است که برای ضرب سکه، ساخت جواهرات و کاربردهای هنری استفاده می‌شده‌است. در گذشته سیاست مالی بسیاری از کشورها بر پایه استاندارد طلا استوار بود یعنی پول هر کشوری معادل مقدار مشخصی از طلا بود. استاندارد طلا از آغاز جنگ جهانی اول در بیشتر کشورهای اروپایی و پس از آن به تدریج در کشورهای دیگر کنار گذاشته شد و سیاست پول بی‌پشتوانه جایگزین آن شد.

طلا علاوه بر کاربرد سرمایه‌ای و استفاده در جواهرات کاربردهای گوناگون دیگری از جمله: دندان‌پزشکی، تولید شیشه‌های رنگی و صنایع الکترونیک دارد و با توجه به رسانایی الکتریکی بالا در سیم‌کشی الکتریکی کاربرد دارد.

طلا عملا در هوا ،رطوبت و اسیدها پایدار است و تنها چیزی که می تواند طلا را حل کند تیزاب سلطانی است.به سختی وارد یک واکنش شیمیایی می شود. این فلز به دلیل قیمت بالا، به خاطر بهبود سختی،استحکام و خواص مصرفی و همچنین تغییر رنگ و کاهش نقطه ذوبش به صورت آلیاژ مورد استفاده قرار می گیرد. آلیاژهای معمولی طلای قرمز رنگ از طلا ،نقره و مس تشکیل شده است.

استفاده از جواهر آلات در قرون وسطی در اروپا رواج پیدا کرد. در آن دوران خانواده های سلطنتی و اشراف لباس هایی از جنس طلا، نقره و سنگ های قیمتی بر تن داشتند، رده های پایین تر جامعه هم لباس هایی از جنس فلزات پایه مانند مس و یا ترکیبی از قلع و سرب بر تن داشتند.

طلای صورتی در اثر ترکیب طلا با فلز مس ایجاد می شود و طلای سبز هم در اثر ترکیب طلا با نقره ایجاد می شود. طلای سبز رنگ به دلیل ارزشمند بودن هر دو فلز طلا و نقره، از قیمت بالاتری نسبت به سایر طلاها برخوردار است.

در مورد گارنتی طلا از فروشنده بپرسید: جواهر فروشان معتبر معمولا به همراه طلای فروخته شده، ضمانت نانمه ای را ارئه می دهند. بهتر است شما هم در حین خرید تقاضای ضمانت نامه داشته باشید و به این ترتیب با اطمینان خاطر بیشتری به خرید بپردازید.

طلا یا زَر با نشان شیمیایی Au نام عنصری نرم و شکل‌پذیر و به رنگ زرد روشن و براق است که در مجاورت هوا و آب زنگ نمی‌زند و تیره نمی‌شود. از نظر شیمیایی، طلا فلزی واسطه است که در گروه ۱۱ جدول تناوبی جای دارد و یکی از کم واکنش‌ترین عنصرهای جامد در شرایط استاندارد است.

این فلز را می‌توان به‌صورت خالص در طبیعت به‌شکل دانه‌ای یا تکه‌ای در میان سنگ‌ها، رگه‌ها و آبرفت‌ها پیدا کرد. طلا همچنین به‌صورت محلول جامد با دیگر عنصرها مانند نقره (الکتروم)، به‌شکل یک آلیاژ با فلزاتی چون مس و پالادیم و حتی به‌صورت ادخال و گیر افتاده در میان موادی نظیر پیریت قابل مشاهده است. طلا در موارد غیرمعمول، به‌صورت ترکیب شده با عناصری مانند تلوریوم نیز مشاهده شده‌است.

نماد شیمیایی این عنصر، Au از نام لاتین آن aurum به معنی «درخشش سپیده دم» گرفته شده‌است.

ارزش طلا به دلیل کمیابی آن، کاربرد پذیری آسان، تصفیه راحت، مقاومت در مقابل زنگ زدن و خوردگی، رنگ متمایز، واکنش‌ناپذیری با دیگر عناصر است؛ ویژگی‌هایی که در کمتر فلز دیگری دیده می‌شود. همچنین این فلز این قابلیت را دارد که تا حد رشته‌های بسیار کوچکی درآید که این خاصیت در ساخت جواهرات کاربرد بسیار مهمی دارد. طلا از آغاز تاریخ مکتوب بشر همواره فلزی گران‌بها و محبوب بوده‌است که برای ضرب سکه، ساخت جواهرات و کاربردهای هنری استفاده می‌شده‌است. در گذشته سیاست مالی بسیاری از کشورها بر پایه استاندارد طلا استوار بود یعنی پول هر کشوری معادل مقدار مشخصی از طلا بود. استاندارد طلا از آغاز جنگ جهانی اول در بیشتر کشورهای اروپایی و پس از آن به تدریج در کشورهای دیگر کنار گذاشته شد و سیاست پول بی‌پشتوانه جایگزین آن شد. طلا علاوه بر کاربرد سرمایه‌ای و استفاده در جواهرات کاربردهای گوناگون دیگری از جمله: دندان‌پزشکی، تولید شیشه‌های رنگی و صنایع الکترونیک دارد و با توجه به رسانایی الکتریکی بالا در سیم‌کشی الکتریکی کاربرد دارد.

بر اساس برآوردها در طول تاریخ بشر تا سال ۲۰۱۲ در مجموع ۱۷۴ هزار تُن طلا استخراج شده‌است.[۵] معادل ۵٫۶ میلیارد اونس تروا و از نظر حجمی معادل ۹۰۱۵ مترمکعب که بر اساس برآوردها ۵۰٪ آن به صورت جواهرات، ۴۰٪ به صورت شمش‌ها و سکه‌های سرمایه‌گذاری در ذخایر طلای رسمی بانک‌های مرکزی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سرمایه‌های شخصی و حدود ۱۰٪ در بخش صنعت نگهداری می‌شود.

تولید جهانی طلا در سال ۲۰۱۱ حدود ۲۷۰۰ تن بود که نسبت به ۲۲۶۰ تن در سال ۲۰۰۸ افزایش داشته‌است. از دهه ۱۸۸۰ تاکنون بخش بزرگی از تولید طلای دنیا در آفریقای جنوبی انجام شده‌است. در حدود نیمی از کل طلایی که تاکنون استخراج شده از آفریقای جنوبی آمده‌است و از سال ۱۹۰۵ تا ۲۰۰۷ به‌طور پیوسته همیشه این کشور در صدر فهرست تولید طلا قرار داشت. در سال ۱۹۷۰ این کشور ۱۴۸۰ تن طلا معادل ۷۹٪ کل تولید جهانی طلا را به خود اختصاص بود. سهم آفریقای جنوبی در تولید طلا در سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته‌است. چین تا سال ۲۰۱۷ با تولید سالانه ۴۴۰ تن طلا، با اختلاف زیاد، بزرگ‌ترین تولیدکننده طلا در جهان است.

هند بزرگ‌ترین واردکننده طلا در دهه‌های اخیر بوده‌است که به دلیل تقاضای بالای جواهرات طلا در این کشور است. برآورد می‌شود که ۱۸ هزار تن طلا در خانه‌های هندی‌ها نگهداری می‌شود. هرچند در سال ۲۰۱۳ تقاضای طلا در چین از هند پیشی گرفت. واحد اندازه‌گیری طلا در بازار جهانی اونس تروا معادل ۳۱٫۱ گرم است. قیمت طلا در ژوئیه ۲۰۲۰ معادل ۱۸۰۰ دلار برای هر اونس بوده که معادل حدود ۵۸ هزار دلار برای هر کیلوگرم است.

طلا در برابر بیشتر اسیدها پایدار است اما در تیزاب سلطانی (نیترو-هیدروکلریک اسید) حل می‌شود دلیل برگزیدن نام «تیزاب سلطانی» برای توانایی حل کردن طلا است. افزون بر این طلا در محلول‌های آلکالینی سیانور که در معدن کاری کاربرد دارد، و در جیوه با ساخت آلیاژ ملغمه هم حل می‌شود. نیتریک اسید که توان حل کردن نقره و فلزهای پایه را دارد در برابر طلا ناتوان است. این ویژگی نیتریک اسید در آزمون اسید برای شناسایی و تأیید طلا به کار می‌آید.

طلا معمولاً به صورت آلیاژ همراه با فلزات دیگر استفاده می‌شود. مس رایج‌ترین فلز برای ساخت آلیاژ طلاست و گاهی از فلزات دیگری مثل نقره، نیکل، و پالادیوم هم استفاده می‌شود. درصد طلای موجود در هر جسم فلزی، عیار طلا نامیده می‌شود که معمولاً از واحد ۲۴ یا واحد ۱۰۰۰ بیان می‌شود؛ مثلاً طلای ۱۸ عیار (۷۵۰) حاوی ۷۵ درصد طلاست و طلای ۹۰۰ شامل ۹۰ درصد طلاست. استفاده دارویی طلا به شکل فلز از دوران باستان رواج داشته است. در سده ۱۹ میلادی از این فلز برای درمان اضطراب، اختلالات عصبی، افسردگی، صرع، میگرن، «آمنوره» (Amenorrhea)، «ناتوانی جنسی» (Impotence) و اعتیاد به الکل استفاده می‌شد.

در حقیقت عنصر طلا با هیچ‌یک از مواد شیمیایی موجود در بدن واکنش نمی‌دهد و نسبت به آن‌ها بی‌اثر است و تنها نمک‌ها و ایزوتوپ‌های آن ارزش دارویی دارند. برای مثال اسید معده هیچ اثری روی طلا ندارد.

برخی از نمک‌های طلا ویژگی ضدالتهابی دارند. دو نمک که در زیر آورده شده از جمله نمک‌های عنصر طلا هستند که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود.

استخراج طلا

استخراج طلا شامل اکتشاف، حفاری، زمین‌شناسی، پالایش و تصفیه برای استخراج طلا از معادن این فلز است. منابع عنصر طلا برای استخراج به شکل روباز، زیر زمین و آبفرتی هستند. فرایند استخراج طلا شامل مراحل کلی زیر می‌شود.

کشف معدن: کشف معدن ممکن است بین ۱ تا ۱۰ سال زمان ببرد و برای آن نیاز به منابع مالی و به‌کارگیری کارشناسانی در رشته‌های جغرافیا، زمین‌شناسی، شیمی و مهندسی دارد. کمتر از ۰٫۱٪ از معدن‌های کشف شده پتانسیل توسعه و استخراج دارند.

توسعه معدن: توسعه معدن دومین مرحله استخراج طلا است. برای توسعه معدن به برنامه‌ریزی، ساخت معدن و زیرساخت‌های لازم نیاز است.

عملیات استخراج: عملیات استخراج عنصر طلا، شامل حفاری معدن، فرآوری طلا و تبدیل سنگ معدن استخراج شده به آلیاژ فلزی با خلوص ۶۰ تا ۹۰ است.

بستن معدن: پس از پایان استخراج و فعالیت معدن عملیات بستن معدن و بازسازی زمین صورت می‌گیرد.

احیا: پس از بسته شدن معدن، باید محیط از آلودگی‌ها پاکسازی شده و پوشش گیاهی و خاک تا حد امکان و به ثبات رسیدن احیا می‌شود.

استخراج طلا از سنگ معدن خود شامل خرد کردن، فرآوری مواد معدنی و به‌کارگیری فرآیندهای «هیدرومتالورژی» (Hydrometallurgy) و «پیرومتالورژی» (Pyrometallurgy) روی سنگ‌های معدن استخراج شده است. استخراج طلا از منابع سنگ‌های آبرفتی با روش‌هایی «پلاسر» (Placer) صورت می‌گرفت. در «استخراج هیدرولیکی» (Hydraulic Mining) از فشار آب برای شکستن رسوبات آبرفتی استفاده می‌شود.

مجموع ذخایر معادن طلا در ایران ۳۲۰ تن تخمین زده می‌شود. معدن طلای زرشوران در آذربایجان غربی بزرگترین معدن فعال استخراج طلا و معدن طلای مادافتی در استان سیستان و بلوچستان بزرگترین معدن کشف شده در ایران هستند.

در طول تاریخ، در فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلف طلا به عنوان نمادی از قدرت، زیبایی و اعتبار شناخته شده است. این فلز عنصری تقریباً کمیاب و بسیار ارزشمند بوده که برای ضرب سکه، ساخت جواهرات و اشیا قیمتی کاربرد داشته است. در دوران معاصر بیشترین مصرف طلا برای ساخت با ارزش‌ترین اشیا مانند جواهرات، سکه، مدال‌های ورزشی، جوایز هنری، جام‌های فوتبال و غیره استفاده می‌شود.

بیشترین مصرف عنصر طلا در جهان به ترتیب در زمینه‌های زیر است:

جواهرات: حدود ۸۰ درصد از طلای استخراج شده یا بازیافتی در جهان برای ساخت جواهرات به کار می‌رود.

پول: از دیرباز استفاده از سکه‌های طلا برای معاملات رایج بوده است. امروزه از طلا به عنوان جایگزین پول به شکل سکه و شمش استفاده می‌شود. تا سال ۱۹۳۰ از طلا برای یکای اندازه‌گیری اقتصاد استفاده می‌شد.

صنعت الکترونیک: از مهم‌ترین موارد مصرف طلا در صنعت، ساخت وسایل الکترونیکی است و تقریباً در اتصالات هر وسیله الکترونیکی از این فلز استفاده می‌کنند.

دندان‌پزشکی: آلیاژهای طلا به دلیل عملکرد عالی و حساسیت‌زا نبودن آن برای پر کردن، روکش، «پل دندان» (Bridge) و ارتودنسی دندان کاربرد دارد.

صنعت هوافضا: از طلا به دلیل خواص بی نظیری که دارد برای ساخت انواع وسایل فضایی مانند فضاپیماها، تلسکوپ‌ها، ماهواره‌ها استفاده می‌شود.

قیمت طلا و سایر فلزات گران‌بها با استفاده از «وزن تروا» (Troy Weight) و گرم سنجیده می‌شود که به عیار و میزان خلوص آن بستگی دارد. طلا در طول تاریخ به صورت پول در داد و ستدهای تجاری مورد استفاده بوده است. از سال ۱۹۱۹ رایج‌ترین معیار قیمت‌گذاری طلا «گلد فیکس» (Gold Fix) لندن است که عوامل گوناگونی چون رویدادها، افزایش تقاضا و وضعیت اقتصاد داخلی کشورها بر آن تاثیر می‌گذارد. سکه و شمش طلا از رایج‌ترین شکل‌های مورد استفاده در خرید و فروش طلا هستند.

در طلاسازی سنتی و باستانی روسیه دیده شده‌است.این طلا که قرمز رنگ است برای عموم مردم کاربرد ندارد.

این رنگ‌های طلا در کارهای بسیار ویژه جواهرسازی، استفاده می شود و کاربرد چندانی ندارند.

جلا و آبکاری طلا را در نظر داشته باشید: آبکاری در واقع روشی است که در آن فلزات را داخل طلای مذاب فرو می برند و به این ترتیب یک پوششی از طلا بر روی فلزات ایجاد می شود. در این روش یک جریان الکتریکی میان فلز و طلا برقرار می شود که در نهایت موجب می شود لایه ای از طلا به فلز بچسبد

انواع عیار طلا کدام است؟

همان‌طور که در بالا اشاره شد، طلا به‌خودی‌خود بسیار نرم و شکل‌پذیر و قابل انعطاف می‌باشد پس بهتر است برای افزایش قدرت طلا، طلا با دیگر آلیاژهای فلزی ترکیب می‌شود تا استحکام آن افزایش یابد.
به‌عنوان‌مثال در زیر چند نمونه از عیارهای طلا را برای درک بهتر مطلب می‌آوریم:
– طلای 18 عیار شامل 18 بخش طلا و ۶ قسمت دیگر از باقی فلزهاست
– طلای 14 عیار شامل ۱۴ بخش طلا و ۱۰ قطعه دیگر از آلیاژهای دیگر
– طلای 10 عیار شامل 10 بخش طلا و 14 بخش از دیگر آلیاژهای بادوام است.

آلیاژ طلا چیست و از چه فلزاتی تشکیل شده است؟

رنگ طلا در طبیعت یا همان طلای خالص به رنگ طلای زردرنگ می‌باشد. طلای سفید و رزگلد در واقع فلزاتی هستند که با فلزات آلیاژ می‌شوند و به آنها رنگ می‌بخشد. در مورد طلای زرد این مخلوط با مقدار کمی روی، قطعات مساوی نقره و مس است.

طلای رزگلد، مانند طلای زرد، با نقره، مس و روی آلیاژ می‌شود. بااین‌حال، نسبت به ترکیب بیشتر مس و نقره کمتر منتقل می‌شود و در نتیجه رنگ گرم‌تری ایجاد می‌شود.

آلیاژ طلا می‌توانند طیف رنگی را ارائه دهند. برای مثال رنگ طلای هلویی (این رنگ طلا یک رنگ طلای منحصربه‌فرد می‌باشد و فقط برای طلا و جواهر مورداستفاده قرار می‌گیرد، این رنگ از طلا در ایران مرسوم نمی‌باشد) درست در بین آلیاژهای مشترک زرد و گل رز قرار می‌گیرد.

طلای سفید: پالادیوم ترکیبی از طلای خالص، مس، نقره و پالادیوم است. رنگ این گزینه نسبت به طلای سفید حاوی نیکل کمی مایل به خاکستری است.

تاریخ نیز به‌خوبی ثابت کرده است که چیزی را که اعیان در دوره‌ای دارند، در دوره‌های بعد کم‌کم به شکل عمومی‌تری در اختیار مردم قرار می‌گیرد. عمومی شدن کاربرد طلا به‌عنوان زینت نیز از معجزات هنر طراحی و استفاده از طلای چند گرمی در زیورآلات است که باعث شد مردم عادی نیز امکان تهیه آن را داشته باشند.

کاربرد طلا به‌عنوان انتقال‌دهنده سریع اطلاعات

اما دیگر کاربرد طلا را می‌توان امروزه در چیپ های گوشی‌های هوشمند و پردازنده‌های کامپیوترها مشاهده کرد. همان‌طور که بیان شد امروزه انسان نیازمند به‌سرعت انتقال بالا است. این سرعت‌بالا زمانی تأمین می‌شود که همه اعضای یک مجموعه سرعت انتقال خوبی داشته باشند.

اگر تنها یک بخش از مجموعه سرعتی پایین‌تری داشته باشند، سایر اجزا نیز باید سرعت خودشان را با آن هماهنگ کنند. ازاین‌رو طراحان و سازندگان پردازنده‌ها برای برطرف کردن این مشکل از طلا به‌عنوان پایه‌های متصل‌کننده چیپ های خودشان استفاده کردند. این کاربرد طلا باعث شد که سرعت انتقال اطلاعات در این پردازنده‌ها چند برابر شود.

همین استفاده از کاربرد طلا باعث شد که کم‌کم زباله‌های تکنولوژی‌هایی مانند گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها مورد اهمیت قرار بگیرد. این زباله‌ها مسلماً دارای مقدار مشخصی طلا و سایر عناصر مانند نقره و … هستند. برخی از کشورهای اروپایی توجه خاصی به این بخش کرده‌اند و سعی می‌کنند با استفاده از تکنیک‌هایی مانند تفکیک و ذوب و … طلای به‌کاررفته در این لوازم را استخراج کنند.

البته سایر قطعات و سایر عناصر این لوازم نیز کاربری‌های خاصی دارند. پس همان‌طور که می‌بینیم زباله‌ها تا چه اندازه می‌توانند سودآور باشند اگر درست فکر کنیم و درست ببینیم.

این کاربرد طلا گرچه امروزه بسیار موردتوجه قرارگرفته است اما به‌واقع می‌توان گفت که عموم مردم آن را احساس نمی‌کنند و برایشان زیاد مهم نیست که در پردازنده گوشی خودشان از کاربرد طلا استفاده‌شده است.

کاربرد طلا به‌عنوان یک عامل سرمایه‌گذاری باعث شده است که سکه، زیورآلات یا شمش و … بعدی اقتصادی داشته باشند. حتی خانواده‌های سنتی که طلا را تنها به‌عنوان عامل زینتی می‌دانستند، امروزه به طلاهای خودشان به‌عنوان یک عامل فرار در روزهای بد زندگی و یک نوع آینده‌نگری نگاه می‌کنند. این نگاه اقتصادی به کاربرد طلا باعث شده است که بخشی از نقدینگی همواره در بازار طلا بچرخد. البته این چیزی نیست که دولت‌ها و حکومت زیاد به آن راغب باشند. چراکه بازار طلا عموماً یک بازار ساکن است و در آن اتفاق خاصی مانند تولید رخ نمی‌دهد. ازاین‌رو غالباً در تلاش هستند که سرمایه‌های طلایی مردم را وارد بازارهایی مانند بورس یا تولید کنند.

اما به‌هرحال باید واقعیت را قبول کرد، کاربرد طلا به‌عنوان یک عامل سرمایه‌گذاری می‌تواند سرمایه شمارا نه‌تنها حفظ کند، بلکه در اقتصادهای پر نوسانی مانند اقتصاد ایران باعث می‌شود که عملاً سرمایه شما در آرامش و اطمینان خوبی چند برابر شود. همین موضوع باعث شده است که بازار طلا در ایران از اهمیت خاصی برخوردار باشد و بسیار موردتوجه قرار بگیرد.

درنهایت می‌توان گفت که کاربرد طلا چه به‌صورت اقتصادی و چه به شکل زیورآلات از گذشته‌ها تا به امروز موردتوجه بوده است و این اتفاق تازه‌ای نیست. به‌هرحال یادتان باشد که در اقتصاد همیشه بخشی از سرمایه خودتان را ثابت نگه‌دارید. سرمایه‌گذاری در بازار سکه و طلا می‌تواند به این ثبات کمک کند.

کاربرد طلا ازنظر اطمینان اقتصادی

همان‌طور که گفته شد کاربرد طلا به‌عنوان کم نوسان‌ترین عامل در اقتصاد در جوامع مختلف بسیار موردتوجه قرار می‌گیرد. در دو دوره‌ای که آمریکا وارد رکود اقتصادی شدیدی شد، سرمایه‌داران با هجوم به بازار طلا سعی کردند که سرمایه خودشان را از حالت رکود خارج کنند و به‌نوعی سرمایه خودشان را حفظ کنند. ارزش طلا به‌نوعی است که تقریباً هیچ‌گاه کم نمی‌شود و عملاً سرمایه شما به‌عنوان طلا در بدترین حالت ثابت می‌ماند. این موضوع در اقتصادهای پر نوسانی مانند اقتصاد ایران کاربرد عجیبی دارد.

طلا يك عنصر فلزي با ساختار کوبیک بوده كه از اول طلايي رنگ بوده ولي هنگام بريده شدن سياه و يا بنفش مي شود. طلا شكننده ترين عنصر مي باشد. همچنين بسيار سست بوده و به منظور استحكام بيشتر به صورت آلياژ در مي آيد. اين عنصر هدايت كننده خوب دما و الكتريسته مي باشد .

طلا معمولاً در رگه های پوسته زمین همراه با کانی های مس و یا به صورت آزاد وجود دارد .

معمول ترين تركيبات طلا عبارتند از (AuCl3) و (HAuCl4) . مخلوطي از يك قسمت نيتريك و سه قسمت اسيد هيدروكلريك aqua regia نام دارد كه طلا را در خود حل مي كند.65% طلاي جهان از آفريقا به دست مي آيد .

این عنصر از گذشته های بسیار دور شناخته شده بود طلا در طبیعت به صورت آزاد یافت می شود . این عنصر به طور گسترده در طبیعت پخش شده است و در بیشتر مواقع همراه با کوارتز و پیریت یافت می شود.

تست مغناطیس و سایر خصوصیات اساسی

ببینید که طلا درون یک ظرف آب غرق می‌شود یا خیر

ظرف‌تان به اندازه‌ای بزرگ باشد که هم آب و هم طلای مورد نظر برای آزمایش در آن جا شود. آب ولرم برای آزمایش خوب است. از آنجا که طلا یک فلز متراکم است، اگر واقعی باشد، مستقیماً به ته ظرف سقوط می‌کند. طلای تقلبی بسیار سبک‌تر است و درنتیجه شناور می‌ماند.

۵۰٪ طلای تولیدی در جهان در گوهرسازی، ۴۰٪ در سرمایه‌گذاری و ۱۰٪ در صنعت کاربرد دارد.

بیشتر طلای بکار رفته در کالاهای هنری، گوهرسازی و… بازیافت می‌شود و در یک چرخه قرار می‌گیرد اما بخشی از طلای بکار رفته در فضاپیماها و ابزارهای الکترونیک هرگز بازیافت نمی‌شود. طلای بکار رفته در این بخش در قالب برگ‌های بسیار نازک و سیم‌های بسیار باریک است برای همین این بخش درصد کوچکی از کل مجموعه را از آن خود می‌کند. حقیقت این است که مقدار طلا در جهان تقریباً ثابت است تنها دارندگان آن جابجا می‌شود. برآورد می‌شود که ۸۵٪ طلایی که تا به حال از معدن‌ها بدست آمده هنوز در دسترس است و در بخش‌های بازیافت شدنی در جریان است و ۱۵٪ آن در کاربردهای صنعتی برگشت‌ناپذیر برای همیشه از چرخه بیرون رفته‌است.

درباره ی تیم تحلیلی قیمت gheymat.org

تیم تولید محتوا قیمت (gheymat.org) در تلاش است بهترین و مهم ترین مطالب در حوزه اقتصاد را گرد هم آورده و در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین در تلاش هستیم تا بروزترین تحلیل ها در خصوص تغییرات قیمت را چه از منظر تکنیکال و چه از منظر فاندامنتال در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهیم. لارم به ذکر است مسئولیت هرگونه خرید و فروش بر اساس تحلیل های سایت به عهده کاربر بوده و این تحلیل ها صرفا دیدگاه تیم تحلیلی قیمت بوده است. لذا در معاملات خود نهایت دقت را بکار ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید