متهم؛ چمن آزادی !
یک – نقل است که لنین به مقامات امنیتی توصیه کرده بوده که دو نوع بولتن تهیه و استفاده کنید.
اول برای عوام که اهل فکر و اندیشه نیستند. آنها را لازم نیست با استدلال قانع کنید. آنها را تهییج کنید. با سخنرانی های آتشین و سرود تحت تاثیر قرارشان دهید.
دوم برای گروه دوم که اهل فکر اند ، سعی کنید با روش های تبلیغاتی اقناع کنید اگر سطح شعورشان بالاتر از این بود و با تبلیغات فریب نخوردند، آنها را تحت فشار قرار دهید. نسبت به آنها خشونت بورزید تا ترک وطن کنند و اگر ماندند و مبارزه کردند آنها را زندان یا سر به نیست کنید.
وزرا و مقامات که به طرزی ناشیانه درصدد دستاور سازی هستند برای رسیدن به اهداف خود با بودجههای هنگفت درصدد اقناع سازی مردم و از طرف دیگر فشار به منتقدین هستند، نمونه بارز آن تعطیلی سایت انتخاب و بازنشسته کردن اساتید برجستهای چون دکتر مسعود نیلی و…. است.
رفتارهای فرقه گرایانه مایه تاسف است و سرمایه اجتماعی حاکمیت را به شدت تقلیل میدهد، متاسفانه از یک طرف پروژه خالص سازی در دستور کار همه وزارت خانهها قرار گرفته و از طرف دیگر لایحه حجاب و عفاف به صورت اصل ۸۵ در مجلس به تصویب رسیده که اجرای آن حتما تنش زا خواهد بود. من تصور میکنم این مصوبه زمینهٔ سوءاستفاده و فساد مالی را در دستگاههای مجری مصوبه به طرزی فضاحتباری فراهم خواهد کرد و از سوی دیگر عفاف و حجاب مورد نظر حامیان مصوبه را روز به روز بحرانیتر خواهد ساخت و به آنچه از نظرشان “برهنگی” است دامن خواهد زد.
در عین حال ثبات اجتماعی کشور را به مخاطره خواهد انداخت و جامعه را به صحنهٔ منازعهٔ روزانهٔ سبک های مختلف زندگی تبدیل خواهد کرد. در مقایسه با این مصوبه، صد رحمت به همان گشت ارشاد!
دو- بگذارید از دریچه ورزش سیاست را ببینیم . در همین روزهای اخیر کشتیگیران آزادکار ایران در مقابل روسها و امریکاییها و باخت پرسپولیس به النصر عربستان در زمین ناهموار آزادی صدای ورزش دوستان را درآورده و اگر برای جبران این آسیبها اقدام جدی به عمل نیاورند پیامد آن یاس اجتماعی و نارضایتی شدید جامعه خواهد بود.
واقعا باید ریشه برتری امریکاییها در قدرت بدنی و توان هوازی بررسی و تحلیل شود، اینکه بدانیم این برتری ناشی از چیست؟ نوع تغذیه؟ تمرینات ویژه بدن سازی؟مربیان با دانش؟ و یا قدرت روحی ناشی از سلطه گری امریکاییهاست؟
در رابطه با فوتبال هم به علت اینکه زمین نامساعد آزادی یکی از عوامل باخت پرسپولیس بود، همه را عصبانی کرده و آنرا عامل تحقیر کشور در یک مسابقه پربیننده بین المللی توسط مفسرین ورزشی شبکه های ماهوارهای میدانند.
خوشبختانه دیدار رییس فیفا با رییس جمهور در نیویورک این امیدواری را ایجاد کرده که فیفا و”ای اف سی” تحریم های مالی ایران را لغو و وضع مالی تیم ملی و پرسپولیس بهبود یابد، ضمنا تماشای مسابقه فوتبال پرسپولیس-النصر درصحن سازمان ملل توسط وزیر خارجه را هم که با نقد رسانه های اجتماعی همراه شده از نظر من باید به فال نیک گرفت، زیرا نشانه اهمیت دیپلماسی ورزشی در دستیابی به اهداف دیپلماسی بین المللی را است.
باید توجه داشت در حاشیه جلسه مجمع عمومی ملاقات علی باقری معاون وزیر خارجه با نماینده اتحادیه اروپا در زمانی که قطر از تلاش برای احیا برجام و ادامه جلسات دوگانه بین ایران و امریکا خبر داده است مهم است، اروپا از اینکه فعلا واسطه مذاکره نمیباشد ناراحت و در این نشست مواضع سخت گیرانه ای اتخاذ نموده است:
بورل در صفحه توئیتر خود نوشت: من سه پیام اصلی را به امیرعبداللهیان منتقل کردم. اول، بازداشت خودسرانه اتباع اروپایی را محکوم کرده و خواستار آزادی آنها شدم .دوم، باید راهکار دیپلماتیکی برای مسئله هستهای ایران از طریق برجام یافته شود و سوم، همکاری نظامی [ایران] با روسیه متوقف گردد.
همزمان معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که تبادل زندانیان بین ایران و امریکا اساسا تغییری در روابط ایران وامریکا ایجاد نخواهد کرد.
سه- در هفتهای که گذشت در راستای گشایش یک کریدور جدید بین آذربایجان و ترکیه شاهد حمله نیروهای آذری به ارامنه در قره باغ بودیم واردوغان در سازمان ملل ترکیه و آذربایجان را یک ملت با دو دولت خواند، جالب اینجاست که در این شرایط ملاقاتی بین آقای رییسی با اردوغان و علی اف در حاشیه سازمان ملل صورت نگرفت.
در حالیکه هفته گذشته همه از اهمیت کریدور هند -اروپا از طریق عربستان و اسراییل سخن می گفتند موضع گیری عربستان در مورد لزوم تشکیل دولت فلسطین واکنشی به روابط عربستان-اسراییل بود که همه را متعجب نمود.
در این هفته کارشناسان زیادی در مورد جنگ کریدورها مطالب منتشر کردند و اغلب با من هم عقیده بودند که حمل و نقل کالای تجاری تابعی از قیمت(هزینه حمل وسرعت ) میباشد و اراده سیاسی به تنهایی کافی نیست.
در این شرایط مجددا طرح آقای هاشمی برای اتصال دریای خزر به خلیج فارس مورد توجه قرار گرفته است ، این طرح به شدت بر موقعیت سوق الحیشی کشور می افزاید، هزینه حمل ونقل را کاهش و بر آب و هوای مناطق کویری کشور اثر مثبت میگذارد.
طول کانال سوئز ۱۹۲ کیلومتر است ، در حالیکه فاصله خزر به خلیج فارس حدود ۲۰۰۰ کیلومتر میباشد و به ۱۴ میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد، این پروژه می تواند در دوران احداث صدها شرکت فنی و مهندسی و صدها هزار نفر را مشغول نماید ، اخیرا چینی ها برای انتقال آب از جنوب به شمال کشورشان در حال احداث یک کانال ۱۴۰۰ کیلومتری به هزینه تقریبی ۹ میلیارد دلار هستند. اصولا کشور نیاز به چند مگاپروژه در زمینه آب، برق، راه اهن و افزایش تولید نفت دارد و لازمه این حرکت بزرگ لغو تحریم ها و عضویت در اف ای تی اف است.