تیتر خبرها
هشدار نسبت به تعلل دولت چهاردهم / سیدعلی: وضعیت خود به خود خوب نمی‌شود، به چهار اقدام فوری فکر کنید

هشدار نسبت به تعلل دولت چهاردهم / سیدعلی: وضعیت خود به خود خوب نمی‌شود، به چهار اقدام فوری فکر کنید

هشدار نسبت به تعلل دولت چهاردهم / سیدعلی: وضعیت خود به خود خوب نمی‌شود، به چهار اقدام فوری فکر کنید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در سالهای گذشته انتظارات تورمی به عاملی مهم و اثرگذار بر شاخص‌های کلان اقتصاد ایران مانند تورم و نرخ ارز تبدیل شدند. به نحوی که هر هیجان یا تنش سیاسی و منطقه‌ای به سرعت خود را در شاخص‌های کلان اقتصاد ایران منعکس می‌کرد. این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد در یکی دو سال گذشته لااقل بازار ارز بهتر مدیریت شد که همین امر نیز به مانعی برای اثرات مضاعف انتظارات تورمی تبدیل شد. 

سید کمال سید علی، کارشناس اقتصاد پولی و معاون اسبق ارزی بانک مرکزی ، در تبیین بخشی از وضع موجود به خبرآنلاین توضیح داد:« در حال حاضر می‌توانم بگویم یک سال و نیم است که در بازار ارز ثباتی نسبی مشاهده می‌شود. ثبات ارزی به تدریج زمینه کاهش انتظارات تورمی را به نحوی فراهم کرده که امروز برای همگان محسوس است. به ویژه اینکه در همین سال جاری اتفاقات گوناگونی برای ایران رخ داد که به نسبت هیجانی که در جامعه به وجود آورد، تبعات تورمی آن شدید نبود.»

او با یادآوری چند برهه زمانی، از جمله دوره اخیر که قیمت دلار مقداری بالا رفت تصریح کرد:«‌ به هر روی در بازار ارز افراد فرصت طلب و سفته بازان قهاری هم وجود دارند که از لحظات هم نهایت بهره را می‌برند و همین لحظات هم هست که ناگهان قیمت بالا می‌رود ولی به هر روی در ۱۸ ماه گذشته این نوسانات به نحوی بوده که جای نگرانی زیادی هم باقی نمی‌گذاشت.»

سید علی با تاکید بر اینکه انتظارات تورمی در کل کم اثرتر از گذشته هستند، عنوان کرد:« صرف اینکه نوسانات بازار ارز کنترل شده، نباید این‌گونه تفسیر شود که اکنون سیاستگذار پولی به همین دلخوش کند و به وظایف دیگر خود، بی توجه باشد. هم اکنون باید از فرصت بهره جست و اقدامات و تصمیماتی که به سود معیشت مردم و صلاح اقتصاد کشور است را در دستور کار گذاشت. من احساس می‌کنم در این امر تعلل می‌شود.»

معاون پیشین بانک مرکزی در توضیح تعلل دولت گفت:« در انتصابات کند عمل می‌شود و این کندی خود را سطوح مختلف، از نظام بانکی تا وزارت صنعت، معدن و تجارت قابل مشاهده است. این در حالی است که فرصت اصلاحات محدود است.»

هشدار نسبت به تعلل دولت چهاردهم / سیدعلی: وضعیت خود به خود خوب نمی‌شود، به چهار اقدام فوری فکر کنید

در پاسخ به سیاستهای مشخصی که بانک مرکزی باید در پیش بگیرد، تاکید کرد:« سیاستگذار پولی باید با این چشم‌انداز که در نهایت باید ارز تک نرخی شود، اما امروز امکانات کافی برای آن فراهم نیست، باید وضع موجود را مدیریت کند. یعنی تلاش‌ها حول این صورت بگیرد که نرخ ارز ترجیحی و نیمایی، تا جای ممکن، نزدیک به نرخ بازار باشد. یا لااقل نرخ ارز صادراتی به نرخ ارز بازار نزدیک‌تر شوند تا حتی‌المقدور بستر فرصت‌طلبی و رانت‌جویی گسترده نشود.»

سید علی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید چهار اقدام فوری را در دستور کار قرار دهد، افزود:«بانک مرکزی باید در پی این باشد که تا جای ممکن منابع کشور را مدیریت کند. مثلا تا جای ممکن پولهای کشور که در خارج هستند را به ایران بازگرداند. همچنین تلاش کند تا جای ممکن از کشورهایی که می‌توانیم نسیه خرید کنیم. همچنین اف ای تی اف باید مشکلش را هر چه زودتر رفع و رجوع کنند. این اقدامات در تداوم همان رویکرد سیاسی دولت چهاردهم مبنی بر تنش‌زدایی هم هست. باید زمینه لازم همین امروز هم آنقدر فراهم باشد که بخشی از اهداف کلان و توسعه‌ای را هم پی بگیریم.»

این کارشناس حوزه پولی درباره اینکه دولت کند عمل می‌کند، تاکید کرد:« بله واقعا دولت کند عمل کرده است. باید ۶ ماه دیگر وضعیت بخشی از شاخص‌های فعلی کشور مثل نقدینگی، کسری بودجه یا اضافه برداشت بانک‌ها به گونه‌ای باشد که تحول و بهبود قابل لمس و اندازه‌گیری باشد. این امر نیازمند استفاده کامل از فرصتها است نه اینکه خیلی آهسته گام برداریم و فکر کنیم وضعیت خود به خود خوب می‌شود.»

۲۲۳۲۲۹

درباره ی تیم تحلیلی قیمت gheymat.org

تیم تولید محتوا قیمت (gheymat.org) در تلاش است بهترین و مهم ترین مطالب در حوزه اقتصاد را گرد هم آورده و در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین در تلاش هستیم تا بروزترین تحلیل ها در خصوص تغییرات قیمت را چه از منظر تکنیکال و چه از منظر فاندامنتال در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهیم. لارم به ذکر است مسئولیت هرگونه خرید و فروش بر اساس تحلیل های سایت به عهده کاربر بوده و این تحلیل ها صرفا دیدگاه تیم تحلیلی قیمت بوده است. لذا در معاملات خود نهایت دقت را بکار ببرید.

مطلب پیشنهادی

سقوط آزاد بهای طلا در بازار/ قیمت جدید طلا ۲۲ ابان ۱۴۳۰

سقوط آزاد بهای طلا در بازار/ قیمت جدید طلا ۲۲ ابان ۱۴۳۰

قیمت طلا در بازارهای جهانی همچنان رومد کاهشی خود را حفظ کرده است .

دیدگاهتان را بنویسید