آیا خانهدار شدن در پردیس غیرممکن شده است؟
از سال ۱۳۸۹ عملیات اجرایی پروژه مسکن مهر در شهر جدید پردیس آغاز شد که تا کنون ۸۴ هزار و ۱۷۲ واحد در این شهر جانمایی شده است. در دولتهای نهم و دهم قرار بود طرح مسکن مهر ۱۸ ماهه به پایان برسد اما اینگونه نشد و در موارد بسیاری پروژهها در شهرهای مختلف از جمله پردیس به دولتهای بعد رسید.
در شهر جدید پردیس تا سال ۱۴۰۲ مجموعا ۲۹ هزار و ۱۸۲ واحد از این پروژه باقی مانده بود که خرداد سال قبل سرپرست شرکت عمران پردیس به ایسنا گفت این ۲۹ هزار واحد تا پایان سال جاری حتما به اتمام میرسد و به متقاضیان تحویل میشود.
اما این مدیر دولت قبل در جدیدترین اظهارنظر خود گفته است هماکنون حدود ۱۰ هزار واحد مسکن مهر در پردیس باقی مانده که برنامهریزی شده تا با تامین منابع مالی از طریق صندوق ملی مسکن و منابع داخلی شرکت این واحدها هرچه سریعتر تکمیل و تحویل متقاضیان شود.
به گزارش خبرآنلاین،خلیل محبتخواه از برنامه آن شرکت برای تحویل ۵۰۰۰ واحد مسکونی مهر پردیس تا پایان امسال به شرط همکاری دستگاههای خدماترسان خبر داد. یعنی اگر دستگاههای خدماترسان همکاری لازم را نداشته باشند احتمالا هدف تکمیل ۵۰۰۰ واحد هم محقق نمیشود.
جهان صنعت در خبری نوشت:به گفته محبتخواه از ابتدای سال ۱۴۰۲ حدود ۱۹ هزار واحد مسکونی مهر از مجموع ۲۹ هزار و ۱۸۲ واحد باقی مانده که ساخت آنها از سال ۱۳۹۰ آغاز شد، تکمیل و تحویل مردم شد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ در دو مرحله و امسال در یک مرحله تحویل واحدهای تکمیل شده مسکن مهر انجام شد، توضیح داد: در مهرماه ۱۴۰۲ به میزان ۱۰ هزار و ۲۵۰ واحد در فازهای ۸، ۵، ۹ و ۱۱ و در اسفندماه ۱۴۰۲ نیز به میزان ۵۲۵۰ واحد تکمیل و تحویل مردم شد. همچنین در خرداد امسال (۱۴۰۳) حدود ۳۳۰۰ واحد دیگر تکمیل و تحویل متقاضیان شد.
بررسیها نشان میدهد عملیات ساخت بخش عمدهای از واحدهای مسکن مهر در شهرهای جدید پردیس و پرند سالهاست که انجام شده اما مهمترین مانع تحویل واحدها کمبود زیرساختها، خدمات روبنایی، انشعابات آب، برق و گاز است؛ چالشی که باعث شد تا تحویل واحدها بعضا تا ۱۴ سال طول بکشد. البته سال گذشته ۶۰ پروژه خدمات روبنایی در شهر پردیس احداث و تحویل شد.
با راهاندازی صندوق ملی مسکن مقرر شده تا از منابع این صندوق برای تکمیل پروژههای مسکن مهر هزینه شود.
در حال حاضر حدود ۱۰ هزار واحد مسکن مهر در پردیس باقیمانده که برنامهریزی شده تا با تامین منابع مالی از طریق صندوق ملی مسکن و منابع داخلی شرکت عمران پردیس این واحدها هرچه سریعتر تکمیل و تحویل متقاضیان شود.
با توجه به طولانی و فرسایشی شدن پروژه مسکن مهر، دولت در سالهای اخیر اقداماتی را برای تسریع در ساخت واحدها انجام داد. برخی از اقدامات انجام شده طی دو سال اخیر در شهر جدید پردیس به تحرک درآوردن پروژههای مسکن مهر، خلع ید پیمانکاران بدقول، حذف بروکراسی اداری و تامین منابع مالی از طریق صندوق ملی مسکن بوده است.
بررسیها نشان میدهد قیمت آپارتمان در پردیس نسبت به سال گذشته در مواردی تا یک میلیارد تومان کاهش یافته است. مهمترین دلیل این مساله به رکود معاملات برمیگردد. از سوی دیگر هفت دستگاه و ارگان شامل اداره صمت، فرمانداری، راه و شهرسازی، نیروی انتظامی، تعزیرات و شهرداری تهران از اوایل خرداد سال ۱۴۰۲ روند شناسایی دفاتر املاک متخلف و فاقد مجوز در شهر جدید پردیس را آغاز کردند.
وزارت راه و شهرسازی، واحدهای خالی از سکنه را جهت اعمال مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی میکند که این مساله نیز در کاهش قیمت واحدها اثرگذار بوده است.
با این وجود طرح مسکن مهر که قرار بود رویای خانهدار شدن را برای بسیاری از متقاضیان تعبیر و کام آنها را شیرین کند با طولانی شدن روند اجرا در شهرهای پردیس، پرند و هشتگرد حدود یک و نیم دهه متقاضیان را درگیر خود کرد و به نظر میرسد برآوردی هم از زمان تکمیل قطعی آن وجود ندارد.
۲۱۷