سد مقاومتی دلار شکست/ دلار وارد کانال جدید شد
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار طلا و ارز در جریان معاملات شاهد صعود محسوس قیمتها و شکستن مرزهای مهم مقاومتی بودند؛ موضوعی که به عقیده بسیاری از معامله گران و فعالان بازار ناشی از اخبار جنگی خاورمیانه و تنش میان اسرائیل و حزب الله لبنان بوده است؛ روندی که همزمان با تعطیلی روز یکشنبه و همزمان با آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم آغاز شد و دامنه آن به معاملات امروز هم کشیده شد.
در بازار قیمت دلار هرات که با نرخ ۵۸ هزار و ۶۵۰ تومان بازگشایی کرده بود؛ در نیمه دوم معاملات مسیر افزایشی را در پیش گرفت اما در ورود به کانال ۵۹ هزار تومان ناکام ماند و در نهایت با نرخ ۵۸ هزار و ۹۵۰ تومان بسته شد. قیمت دلار در بازار تهران اما سرنوشتی متفاوت از دلار هرات داشت و توانست با روند صعودی که تجربه کرد، کانال ۵۹ هزار تومان را فتح کند.
قیمت درهم امارات هم مانند دلار مسیر افزایش را در پیش گرفت و دوباره سر و کارش به کانال ۱۶ هزار تومان افتاد. درهم که معاملات امروز را در مرز ۱۶ هزار تومان آغاز کرد؛ در نیمه دوم معاملات بازار ۱۶ هزار و ۱۴۰ تومان خرید و فروش شد. بررسی اقتصادنیوز نشان می دهد آخرین باری که درهم در کانال ۱۶ هزار تومان نوسان داد، ۲۰ تیر ۱۴۰۳ است.
علت مهم افزایش قیمت درهم
گروهی از معامله گران عدم افزایش قیمت درهم امارات در روزهای پایانی فعالیت دولت سیزدهم و بالا رفتن آن همزمان با آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم را ناشی از تزریق بازارساز در طی هفته های گذشته می دانند.
همچنین قیمت تتر که صبح دیروز بالای دلار قرار داشت، دوباره از اسکناس آمریکایی عقب افتاد و ۵۸ هزار و ۹۵۰ تومان قیمت گذاری شد.
معامله گران فنی بازار معتقدند دلار در حال حاضر مرز مهم ۵۹ هزار و ۵۰ تومان را پیش روی خود دارد که در صورت تثبیت بالای آن، ضمن تداوم مسیر افزایشی، کانال ۵۹ هزار تومان در دسترس اسکناس آمریکایی قرار خواهد گرفت. همچنین ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان مرز حمایت مهم دلار است که اگر بتواند زیر آن تثبیت دهد؛ دوباره مسیر نزولی را از سر خواهد گرفت.
افزایش قیمت دلار در بازار رسمی
در سمت رسمی بازار امروز شاهد افزایش قیمت دلار و یورو بودیم. براساس اعلام مرکز مبادله ایران هر دلار امروز ۴۸۱۵۹ تومان قیمت گذاری شد و حواله دلار هم ۴۴۱۸۳ تومان خرید و فروش شد. همچنین یورو مبادله ای هم ۵۲۳۰۵ تومان قیمت خورد و ارزش حواله یورو هم به ۴۷۹۸۷ تومان رسید. درهم امارات هم در مرکز مبادله ۱۳۱۳۷ تومان ارزش گذاری شد و درهم حواله نیز ۱۲۰۳۰ تومان قیمت خورد.
بازار طلا و سکه همچنان صعودی
بازار طلا و سکه هم شاهد روند صعودی قیمت ها نسبت به دو روز گذشته است؛ روندی که به عقیده معامله گران فارغ از افزایش قیمت دلار به عنوان مولفه اصلی اثرگذار بر قیمت سکه، ناشی از ریزنوسان اونس طلا به عنوان دومین متغیر موثر بر قیمت طلا و سکه بوده است. ارزش هر اونس طلا به ۲۳۹۲ دلار رسیده است.
قیمت سکه امامی در جریان معاملات بازار رشد ۴۵۰ هزار تومانی را تجربه کرده است و به ۴۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسید. همچنین طلای آبشده با عبور از مرز مقاومت مهم خود که ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود؛ به محدوده ۱۴ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان رسید. براساس پیگیری ها، معامله گران معتقدند بازار در حالت بلوکه متوسط قرار داشته است که البته چندان بر روند قیمت ها اثرگذار نبود.
۱۴ میلیون و ۵۸۰ هزار تا ۱۴ میلیون و ۶۲۰ هزار محدوده حمایتی طلای آبشده بود و نرخ بالای این تثبیت روزانه داد و به مرز مقاومت پله هشتم کانال ۱۴ میلیون رسید از منظر تکنیکال مقاومت این ناحیه قوی است و فروشنده وارد بازار میشود، اما جریان فروش آنقدر قوی نیست که قیمت به کف برود.
وضعیت خزانهای که به دولت چهاردهم رسید
همچنین چند خبر مهم در کانون توجه معامله گران قرار گرفت که مهم ترین آن وضعیت خزانه ای بود که دولت سیزدهم به دولت چهاردهم تحویل داده است. بر اساس نامه رسمی وزیر امور اقتصادی و دارایی به سرپرست ریاست جمهوری در تاریخ ۶ مرداد ۱۴۰۳، موجودی نقدی خزانه ۱۰.۵ هزار میلیارد تومان است که حدود ۱۷۰ میلیون دلار می شود.
فعالان بازار مدعیاند که خزانه ای که دولت سیزدهم در اختیار دولت چهاردهم قرار خواهد داد، کفاک حقوق دو الی سه روز کارمندان دولت را خواهد داد. این گروه به سخنان رییس سازمان اداری و استخدامی کشور در آبان سال گذشته و قبل از افزایش حقوق های امسال استناد می کنند که گفته بود: «دولت هر ماه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان حقوق و دستمزد به کارمندان می دهد.»
از سوی دیگر، ممنوعیت خرید و فروش الکترونیکی طلا دیگر خبر مهمی بود که امروز در بازار دست به دست شد. براساس اعلام معاون وزیر صمت «پرونده سکه ثامن و مواردی از این دست در دولتهای گذشته موجب شد صاحبان آن با خالی فروشی موجب ضرر و زیان مردم شوند. بنابراین تجارت الکترونیکی و خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع است.»
واکنش ها به اثرات گزینه های احتمالی تصدی سمت وزارت اقتصاد و ریاست کل بانک مرکزی در دولت چهاردهم هم به مانند روزهای گذشته نقل محافل بازار بود.
۲۲۳۲۲۵