بازار سهام از چه رییس جمهوری استقبال میکند؟
در هفته اخیر بازار بورس اوراق بهادار تهران روند ریزشی داشت و از مرز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد پایین آمد.
در روز شنبه شاخص کل بورس تهران ۱۶ هزار و ۹۶۸ واحد تنزل کرد و ۶۱۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. روز یکشنبه شاخص ۲۰ هزار و ۷۳۰ واحد سقوط کرد و ۶۵۵ میلیارد تومان سرمایه خارج شد.
روز دوشنبه شاخص کل ۲۲ هزار و ۵۰۵ واحد پایین آمد و ۳۶۳ میلیارد تومان خروج سرمایه ثبت شد.
اما روز سهشنبه شاخص ۱۱ هزار و ۷۱۶ واحد رشد کرد اما خروج سرمایه ادامه داشت که رقم آن ۶۵ میلیارد تومان بود.
به گزارش خبرآنلاین،روز چهارشنبه شاخص ۱۶ هزار و ۲۰۹ واحد بالا آمد و پس از ۶ روز شاهد ورود سرمایه به بازار بودیم که رقم آن ۷۴ میلیارد تومان بود.
اقتصادآنلابن در خبری نوشت:در هفته اخیر دامنه نوسان قیمت سهام منفی و مثبت ۲ درصد بود، بنابراین شاهد رشد صفهای بازار بودیم و ارزش معاملات ارقام بسیار پایینی را ثبت کرد. ارزش معاملات خرد سهام در تمامی روزهای معاملاتی هفته در محدوده ۲ همت قرار داشت. میانگین ارزش معاملات خرد ۲ هزار و ۵۱۴ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۳ هزار و ۱۵۷ میلیاردی هفته پیشین، کاهش ۲۰ درصدی داشته است.
ناظران علت اصلی رشد شاخصها در دو روز پایانی هفته را سیگنالهای مثبت دولت میدانند. در مقابل گروهی نیز معتقدند قیمتها به کف رسیده و بازار بیش از این ریزش نخواهد کرد. در این میان یک نگاه معامله گران به انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری است. اگر دولت چهاردهم ادامه دهنده راه دولت ابراهیم رییسی باشد برای فعالان اقتصادی پیام روشنی دارد. اما اگر دولت چهاردهم دولتی میانه رو باشد، واکنش بازار متفاوت خواهد بود. بازارها همواره از چهرههای میانه رو استقبال کردهاند و نامزدی که بتواند مشکل تحریمها را رفع کند مورد توجه فعالان اقتصادی خواهد بود.
در روزهای اخیر چهرههایی مثل سعید جلیلی و علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شدند که تفاوتهای گفتمانی و روشی با یکدیگر دارند. در نتیجه میتوان انتظار داشت فعالان اقتصادی و معامله گران فعلا استراتژی صبر و انتظار را در پیش بگیرند و منتظر بمانند تا نتیجه انتخابات هشتم تیر ماه مشخص شود.
۲۱۷